Catering hizmetlerinin ana odağı yemek hizmetini toplu olarak sağlamaktır. Çeşitli işletmelerle anlaşma yapan catering firmaları, belli sayıda yemeği, müşterinin tercihlerine uygun olarak yapar ve servis eder. En bilinen örneği, kalabalık çalışan sayısı olan fabrikaların öğle yemekleridir. Ama hizmet genelde bununla sınırlı kalmamaktadır.
Hizmet verilen sektörün kriterlerine göre menü ve uygulamalar geliştirmek de catering firmaların sorumluluğundadır. Örneğin, ofis çalışanlarından oluşan bir firma hafif ve dengeli menüler talep edebilirken, ağır sanayide bedensel iş yapan çalışanları olan başka bir firma yüksek kalorili ve karbonhidrat ağırlıklı bir öğün isteyebilir.
Tüm bu istekleri gıda kalitesi ve hijyene de dikkat ederek yerine getirmek catering hizmetlerine dahildir. Üstelik istenildiğinde öğün başı kalori hesabı da müşteriye sunulabilmelidir.
Ana odak iş yeri yemeği gibi gözükse de aslında catering hizmetleri çok daha fazlasını içerebilir. Düğünlerde yemek öncesi ve sonrası sunulan aperatifler, çeşitli kokteyllerde sunulan içecek ve kanepe ikramları, doğum günü ve parti gibi özel davetlerde verilen şekerleme ve tatlılar, sokak etkinliklerinde yapılan mangal veya mobil sunumların hepsi catering hizmetlerine örnektir.
Davet ve özel günlerde, dekorasyonu ve hatta müzik seçimini üstlenen firmalar dahi görebiliyoruz. Bunlara ek olarak yemeklerin nakliyesi de catering hizmetleri içerisinde yer almaktadır.